Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoek Ringstation Kop van Schouwen. Gaat niet door ivm met Corona

17 oktober 2020 vanaf 09:00 tot 12:00

VRS Nebularia geeft specifiek de leden van de NVWK de gelegenheid om een bezoekje te brengen aan hun ringstation op de Kop van Schouwen, Zeeland, op 17 en 18 oktober. Deze dagen liggen midden in de najaarstrek. Op goede dagen komen er honderden zo niet duizenden vogels door op weg naar zuidelijke overwinteringsgebieden.

Op beide dagen kunnen zij acht mensen een inkijkje geven hoe het er aan toe gaat op een van de acht Nederlandse vogelringstations aan de Kust.  Omdat er beperkt plek is op het terrein is er op twee ochtenden een excursie. U krijgt uitleg over vogelonderzoek in het algemeen, vangmethoden, wat een vogel in de hand je allemaal kan vertellen, het belang van een reeks van jaren lang data verzamelen,  van terugmeldingen, inzicht in veranderingen in trekgedrag van soorten, afname en toename van vogelsoorten. Daarnaast ziet u vogels van heel dichtbij en dat geeft een heel ander beeld dan door een verrekijker.

De ochtenden zijn van 9.00 – 12.00 uur. Opgave voor een van de dagen kan uitsluitend door reservering bij Cor Oskam, 06-48131546. Sluiting voor inschrijving is op 1-10-2020. Als u ingeschreven staat krijgt u verdere informatie over de excursie ochtend.

Foto: Sperwergrasmus

Gegevens

Datum:
17 oktober 2020
Tijd:
09:00 tot 12:00
Evenement Categorie: