Jeugd en Jongeren

De NVWK vindt jou als jeugdlid heel belangrijk. Daarom organiseren wij speciale activiteiten zodat jij samen met leeftijdsgenoten de natuur van de Krimpenerwaard kunt beleven en beschermen. We organiseren activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen. Zodat je altijd kunt meedoen aan een activiteit die past bij jouw eigen niveau. Zo leer je steeds meer over dieren, planten en het milieu in de Krimpenerwaard. En zo leer je ook steeds meer over de bescherming van de natuur. Je maakt kennis met allerlei onderwerpen. Bomen, vleermuizen, vogels, kikkers, hazen, vissen, alles komt aan bod.

De jeugdgroep is in 2007 van start gegaan. Er zijn de afgelopen jaren verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Zoals nestkasten bouwen voor steenuilen en koolmezen, maar ook roeien, kanovaren en een gezellig kamp. We werken bij het organiseren van activiteiten samen met de andere werkgroepen van de NVWK en soms ook met de Jeugdnatuurwacht Krimpen aan den IJssel en met de IVN.

Ben je 11 jaar of ouder? Dan kun je, in kleine groepjes, soms al meedoen aan een vogelexcursie. Of je kunt met een ervaren NVWK-lid mee op pad om te helpen bij de verschillende vormen van natuurbescherming. Je leert van ervaren NVWK-leden bijvoorbeeld hoe je vogels kunt determineren, je assisteert bij het ringen en je helpt mee bij het knotten en hooien. Als je jeugdlid bent van de NVWK kun je altijd gratis meedoen met de activiteiten. Via deze pagina en via de Waardvogel houden wij jou op de hoogte van de activiteiten die we organiseren. Neem dus regelmatig even een kijkje.

Jeugdlid worden:

Wil je ook lid worden? En ben je in de leeftijd van 8 tot 16 jaar? Voor slechts €5 per jaar ben je al jeugdlid, mag je meedoen met onze activiteiten en krijg je vijf keer per jaar ons blad de Waardvogel. Je bent van harte welkom! Voor meer informatie kun je contact opnemen met de jeugd coördinator Monique Wooning, tel 06 497 99 006 of mail naar jeugd@nvwk.nl

Wij zijn op zoek naar jouw verhaal, vraag of mooiste natuurfoto!

Wil je iets vertellen dat je hebt meegemaakt in de natuur? Of heb je een vraag over de natuur die je aan een van onze ervaren leden zou willen stellen? Of heb je een mooie natuurfoto met een leuk verhaal? Wij zijn op zoek naar jou! Stuur een mail naar jeugd@nvwk.nl. Wie weet krijgt jouw verhaal, vraag of foto een plekje op deze pagina of in de Waardvogel!

Benjamin Hallie

Interim coördinator Jeugdactiviteiten

is bereikbaar via mail b.hallie@hetnet of telefonisch 06 28430807