Landschapswerkgroep

De landschapswerkgroep (ook Knotgroep Oost genoemd) draagt zorg voor het onderhoud van knotwilgen, boomsingels, hoogstamboomgaarden en hooilandjes in de Krimpenerwaard. We doen dit op verzoek van natuurbeheerders, boeren en particuliere eigenaren.

Het doel van ons werk is het behoud van waardevolle landschapselementen. Deze zijn beeldbepalend voor de Krimpenerwaard, en tegelijkertijd een thuis voor insecten, vogels, bijzondere planten en paddenstoelen.

Het knotten en snoeien vindt plaats in de periode tussen 1 november en 15 maart om de 2 à 3 weken op de zaterdagochtend van 9.00 tot circa 13.00 uur. Hooien doen we tussen half juni en begin oktober. Voor een uitgebreidere toelichting, klik je hier

De organisatie van het werk is in handen van een coördinatieteam van vier personen. Contactpersoon is Edwin Valentijn ( 06 4813 1144 / landschapwerkgroep@nvwk.nl).

Hecht je belang aan een mooi landschap met goed onderhouden landschapselementen, vind je het leuk om samen met fijne mensen te werken aan mooie resultaten? Vul dan het vrijwilligersformulier in.

Coördinatieteam

nog één vacature

Het coördinatieteam kan versterking gebruiken. Heb je naast belangstelling voor een mooi landschap er ook een beetje verstand van, zet dan nog dat ene stapje en neem contact met ons op.