Waardvogel

De Waardvogel is het contactblad van de NVWK dat gemaakt wordt voor en door leden. De eerste Waardvogel verschijnt in 1968 en het blad telt daardoor een respectabel aantal jaargangen! De Waardvogel wordt vijf maal per jaar uitgegeven.

Hieronder kunt u de edities van de lopende jaargang downloaden:


In de Waardvogel komen de meest uiteenlopende onderwerpen m.b.t. de natuur in de Krimpenerwaard aan bod en geregeld wordt er een ‘uitstapje’ naar zaken buiten de Krimpenerwaard gemaakt.Het blad is uitgegroeid tot een gewaardeerd medium wat leden graag op de mat zien vallen. Daarnaast ligt de Waardvogel ook ter inzage in openbare gebouwen in de Krimpenerwaard, om hiermee de activiteiten en de doelstellingen van de vereniging te promoten. Zo worden de activiteitenagenda en prachtige natuurfoto’s afgewisseld met artikelen over excursies, verenigingsnieuws en ontwikkelingen in de Krimpenerwaard en met wetenschappelijke informatie.

De huidige redactie bestaat uit twee personen. Maria Kuijf laat al sinds december 2002 haar creativiteit los op de Waardvogel; Joke Colijn maakt sinds 2011 deel uit van de redactie en is ook de linking-pin naar het bestuur. Samen doen zij hun best om van elke uitgave weer een mooi en interessant nummer te maken. Bijna alle kopij en foto’s worden aangeleverd door eigen leden,en daar is de NVWK best heel trots op. Raakt u geïnspireerd? Een excursieverslag, een natuurvraag, een achtergrondartikel en/of uw mooiste natuurfoto’s: stuur ze naar nvwkredactie@gmail.com.

Om redenen van privacy zijn privé-gegevens van bestuur en coördinatoren verwijderd uit de oudere site-versies. Voor actuele contactadressen kunt u terecht op deze site of raadpleeg een recente uitgave van de Waardvogel.

Kijk hier voor de oudere uitgaven van de Waardvogel.


Contactpersoon

Maria Kuijf

is bereikbaar via nvwkredactie@gmail.com

Contactpersoon

Joke Colijn

eveneens bereikbaar via nvwkredactie@gmail.com