Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Laatste weekend wintervogeltelling

18 april 2020 tot 19 april 2020

Het weekend van 18 en 19 april vinden er weer wintervogeltellingen plaats! Duizenden vrijwilligers tellen het hele jaar door vogels. Zij dragen zo bij aan het onderzoek naar de vogelstand. De NVWK doet hier aan mee door wintervogeltellingen te organiseren. Van september tot en met april worden eens in de maand de vogels in de Krimpenerwaard geteld. Alle gegevens gaan naar Sovon, die de gegevens beheert en samenwerkt met CBS, ministeries en RWS.

De wintervogeltellingen vinden plaats van september tot en met april in het weekeinde dat het dichtst bij de 15e ligt. Er zijn nog enkele telgebieden beschikbaar. Lijkt het u leuk om wintervogels te tellen, meld u zich dan aan. Dit kan via de button op de homepage of via de coördinator van de wintervogeltelgroep, Hans Kouwenberg. Het is trouwens altijd mogelijk om met een teller mee te lopen om ervaring op te doen.

Info bij Hans Kouwenberg, 0182-374657 of Peter Berger, 0180-664287.

Onze tellingen komen uiteindelijk in de vogelbalans van Sovon (https://www.sovon.nl/vogelbalans). Elke maand maakt Hans een nieuwsbrief van de laatste telling.

Gegevens

Begin:
18 april 2020
Einde:
19 april 2020
Evenement Categorie:

Organisatoren

Hans Kouwenberg
Peter Berger