Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Harm Blom, boswachter Staatsbosbeheer in de Biesbosch

21 september 2023 vanaf 20:00

De Biesbosch is een uniek zoetwatergetijdengebied en daarmee uniek voor mens én dier. Ondanks de Deltawerken is er nog steeds sprake van getijde en heel veel dieren zijn hiervan afhankelijk. Dat is al ruim 600 jaar zo!

In de laatste 20 jaar is er veel landbouwgebied teruggegeven aan het water. Dit in kader van Ruimte voor de Rivier, Natuurontwikkeling en kleiwinning. Daarmee is een grotendeels verdwenen schakel, het ondiepe intergetijdengebied, weer grotendeels terug in het Biesboschgebied. Het is geweldig om te zien hoe de natuur hierop is ingesprongen. Geef water de ruimte en topnatuur volgt vanzelf. Zeker in een Deltagebied zoals de Biesbosch.

Boswachter Harm Blom van Staatsbosbeheer, tevens oud bestuurslid van de NVWK, neemt u tijdens de lezing mee in de rijke en gevarieerde wereld van de Biesboschnatuur. Het gebied is absoluut meer dan riet, water en wilgenbos. Niet alleen boven water, maar zeker ook onder water. Van rijkbloeiende stroomdalgraslanden tot de visarend en van bevers tot tienduizenden vissen!  Het gebied is volop in ontwikkeling en je kan er fantastisch van genieten!

Gegevens

Datum:
21 september 2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Zwaan, Kerkweg 1, Berkenwoude