Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Vlinders en hun rupsen’ door Huig Bouter

24 januari 2023 vanaf 20:00

Huig Bouter is een allround natuurliefhebber. Hij trekt er ondanks zijn vorderende leeftijd nog graag op uit met een missie. Van minuscule insecten tot vlinders, planten, amfibieën, maar ook groot wild in Afrika – alles is voer voor zijn camera. Zijn waarnemingen en beelden deelt hij graag, voor wetenschappelijke doeleinden maar ook met natuurminnend publiek.

Zo hebben Huig en zijn team tientallen jaren nachtvlinders geïnventariseerd, ook in de Krimpenerwaard. Dat levert inmiddels een schat aan informatie op waaruit trends afgeleid kunnen worden.
Voordat in het vroege voorjaar het overzetten van padden meer gebruikelijk werd, heeft Huig zeker twintig jaar de paddentrek begeleid op de Goudseweg in Stolwijk. Hij kon niet aanzien dat die mooie beestjes platgereden werden en was avond na avond in touw.
Op deze avond wil hij graag met ons delen hoe de metamorfose van ei-rups-cocon-vlinder plaatsvindt – of is de vlinder er het eerst omdat die het eitje moet leggen? Voor Huig telt de verwondering. Hij kan nog steeds enthousiast worden over een afwijkende vorm of kleur en zoekt dan uit waarvoor zo’n speciale vorm of opvallende kleur dient. Uiteraard put hij uit zijn immense verzameling foto’s om ons te verbazen – want welke rups wordt nu welke vlinder? We gaan het ontdekken in de lezing ‘Vlinders en hun rupsen’!
Zaal is open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Foto header; ligusterpijlstaart door Huig Bouter

Gegevens

Datum:
24 januari 2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Zwaan, Kerkweg 2 te Berkenwoude