Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Nachtvlindernacht in het IHC-bos

3 september 2021 vanaf 21:00

Zwart weeskind, Huig Bouter

Op vrijdagavond 3 september as. gaan we in het IHC-bos ‘nachtvlinderen’. Er zijn een aantal specialisten aanwezig die met zogenaamde nachtvlindervallen de rondvliegende insecten lokken met licht, om ze vervolgens op naam te brengen. Bij ons weten is dit bos nog nooit geïnventariseerd op nachtvlinders, dus het is ook spannend voor de kenners welke soorten hier voorkomen!

Het is trouwens een wijdverbreid misverstand dat nachtvlinders ‘saai’ zijn, hun spectaculaire kleuren houden sommige verstopt onder de bovenvleugel; die worden pas zichtbaar als ze vliegen. Andere soorten hebben de meest prachtige tekeningen op de vleugels. Leuk om ze eens van dichtbij te kunnen bekijken! Uiteraard zullen de vlinders pas op de opgestelde lampen afkomen als het donker wordt. Zonsondergang is zo rond half negen, dus vanaf ong. 21.00 uur beginnen ze te vliegen; bij goed weer gaan we zeker door tot middernacht, dan vliegen er weer andere soorten. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is dit een heel leuk evenement om eens mee te maken, zeker in zo’n spannend bos als het IHC-bos!

Goed om te weten: Nachtvlinderen is een statische activiteit; als je niet lang wilt staan, neem dan een klapstoeltje mee en eventueel je eigen koffie/drankje. Kom langs op het tijdstip dat je uitkomt, hopelijk verdelen we zo de aanloop een beetje.

Ga naar de Ooster Lekdijk tegenover de afslag Breekade. Parkeren kan o.a. in de aangrenzende woonwijk (Lekdreef inrijden). Vanaf de verhoogde dijk langs de Ooster Lekdijk zullen de lampen in het bos je de weg wijzen naar de plek waar ‘het’ gebeurt. Een zaklamp helpt bij hindernissen op het pad erheen.

Foto: zwart weeskind, door Huig Bouter

Gegevens

Datum:
3 september 2021
Tijd:
21:00
Evenement Categorieën:
, ,