Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open tuin bij Elize Rehorst-Anker van de Lekbongerd

31 juli 2021 vanaf 10:00 tot 16:00

De stichting Het Platteland organiseert van 8 juli t/m 8 augustus de Herman de Manmaand. De NVWK doet hieraan mee. Enkele oud-deelnemers aan de cursus ‘NVWK geeft erven vleugels’*) stellen hun tuinen/erven een dag open. Ze vertellen u graag over de beplanting (bomen, struiken, kruiden) die ze voor vogels en insecten hebben aangebracht en welke nest- en schuilgelegenheid hun erf biedt aan vogels. Op deze locatie is ’s middags enkele keren de vertelvoorstelling ‘Stoombootje in de Mist’ te beluisteren.

De open tuinen/erven worden opgenomen in vijf fietsroutes die de stichting Het Platteland uitzet door het zogeheten Land van Herman de Man: de vierhoek Woerden-IJsselstein-Schoonhoven-Gouda.
Onderweg kan men afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man, één van de bekendste Nederlandse schrijvers van literaire streekromans.
Met deze Herman de Man-maand wordt ook aangehaakt bij het toeristisch themajaar van 2021 ‘Ode aan het Landschap’, het landschap dat Herman de Man beschreef. De QR-code is een link naar een promotiefilmpje. Informatie is verder te vinden op: www.hermandeman.nl en facebook.com/HermandeManschrijver.

*)De NVWK organiseerde de cursus ‘NVWK geeft erven vleugels’ en gaf 70 erfeigenaren advies hoe je vogels kunt lokken naar het erf of de tuin.

 

 

 

Gegevens

Datum:
31 juli 2021
Tijd:
10:00 tot 16:00

Locatie

Elize Rehorst-Anker van de Lekbongerd
Lekdijk West 85
Schoonhoven,
+ Google Maps