Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open tuin in het kader van de Herman de Manmaand bij Herman Groothuis

18 juli 2021 vanaf 12:00 tot 16:00

De stichting Het Platteland organiseert van 8 juli t/m 8 augustus de Herman de Manmaand. De NVWK doet hieraan mee. Enkele oud-deelnemers aan de cursus ‘NVWK geeft erven vleugels’*) stellen hun tuinen/erven een dag open. Ze vertellen u graag over de beplanting (bomen, struiken, kruiden) die ze voor vogels en insecten hebben aangebracht en welke nest- en schuilgelegenheid hun erf biedt aan vogels. Op deze locatie is  de vertelvoorstelling ‘Het Wassende Water’. Hiervoor is reserveren wel noodzakelijk.

De open tuinen/erven worden opgenomen in vijf fietsroutes die de stichting Het Platteland uitzet door het zogeheten Land van Herman de Man: de vierhoek Woerden-IJsselstein-Schoonhoven-Gouda.
Onderweg kan men afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man, één van de bekendste Nederlandse schrijvers van literaire streekromans.
Met deze Herman de Man-maand wordt ook aangehaakt bij het toeristisch themajaar van 2021 ‘Ode aan het Landschap’, het landschap dat Herman de Man beschreef. De QR-code is een link naar een promotiefilmpje.
Informatie is verder te vinden op: www.hermandeman.nl en facebook.com/HermandeManschrijver.

*)De NVWK organiseerde de cursus ‘NVWK geeft erven vleugels’ en gaf 70 erfeigenaren advies hoe je vogels kunt lokken naar het erf of de tuin.

 

 

Gegevens

Datum:
18 juli 2021
Tijd:
12:00 tot 16:00

Locatie

Herman Groothuis, Oost-Vlisterdijk 42, Vlist
Oost-Vlisterdijk 42
Vlist,
+ Google Maps