Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reuzenspringbalsemienen trekken

1 juni 2020 vanaf 08:00 tot 30 juni 2020 vanaf 17:00

De afgelopen jaren opende de NVWK in samenwerking met Staatsbosbeheer de aanval op de populaties reuzenspringbalsemienen in het Loetbos.

Reuzenspringbalsemien is een zeer snel groeiende exoot die massaal inheemse planten verdringt, waardoor de biodiversiteit in het bos daalt. Omdat het zaad slechts twee jaar kiemkrachtig blijft, zagen we na een jaar al veel resultaat op percelen die behandeld waren, en waren ze er na twee jaar zo goed als verdwenen.

Helaas gooit het coronavirus ook hier flink roet in het eten. Staatsbosbeheer heeft landelijk beleid geformuleerd waarin tot half juni werken met vrijwilligers niet is toegestaan.

Rond half juni begint ook de bloeitijd van de balsemien; de plant is dan goed zichtbaar maar heeft nog geen zaad gezet. Daarom prikten we afgelopen jaren rond die tijd twee data op een donderdag en een zaterdag, waardoor veel mensen de kans kregen om te komen helpen – want het uittrekken was altijd leuk en heel bevredigend!

Uiteraard hopen we dat het virus zich de komende maand terugtrekt zodat de regels die de overheid uitvaardigt vanaf half juni versoepeld kunnen worden en we toch in het Loetbos aan de slag kunnen. In dat geval bereiken we onze leden via een Nieuwsbrief en op de site met de laatste gegevens.

Gegevens

Begin:
1 juni 2020 vanaf 08:00
Einde:
30 juni 2020 vanaf 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags: