Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Startavond weidevogelseizoen

5 maart 2020 vanaf 20:00 tot 22:00

Op donderdag 5 maart 2020 luidt de weidevogelwerkgroep van de NVWK het weidevogelseizoen in met de jaarlijkse startavond in De Zwaan, Berkenwoude. Deze avond is in samenwerking met het Agrarisch Collectief Krimpenerwaard en alle weidewachters, boeren, drone-piloten, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! De avond staat open voor iedereen die graag eens wil horen waar weidevogelbescherming anno 2020 om draait. De zaal is open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur en het officiële deel zal tot ongeveer 22.00 uur duren.

Alex Datema zal een presentatie verzorgen. Alex is de voorzitter van BoerenNatuur, de landelijke koepelorganisatie van alle agrarische collectieven, waaronder het ACK. Hij is een warm pleitbezorger van het toewerken naar natuur inclusieve landbouw.

Er zal aandacht zijn voor wat de agrarische sector al aan natuurbeheer doet, waarbij ernaar gestreefd wordt dat de boer beloond en gewaardeerd kan worden voor zijn inspanningen en prestaties. De consument zal zich meer bewust moeten worden van de waarde van het voedsel en het doel is om voedsel op een duurzame manier te verbouwen. Natuur inclusieve landbouw kan naar verwachting leiden tot een hogere biodiversiteit en meer weidevogels.

De avond is niet alleen voor deelnemende boeren en weidewachters, maar voor iedereen die geïnteresseerd is!

Gegevens

Datum:
5 maart 2020
Tijd:
20:00 tot 22:00

Organisatoren

Weidevogelwerkgroep
Weidehof Krimpenerwaard
Agrarisch Collectief Krimpenerwaard