Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stekjesmarkt op de Internationale Dag van de Biodiversiteit

21 mei 2022 vanaf 10:00 tot 15:00

De NVWK (Natuur- en Vogel Werkgroep Krimpenerwaard) bestaat 60 jaar. Wij doet heel veel op het gebied van het beheer van bomen, planten, vogels en insecten in de Krimpenerwaard. Daarom sluiten we aan bij de Internationale Dag van de Biodiversiteit op 21 mei as.

Na het enorme succes van het uitgraven en uitdelen van 1.180 jonge boompjes vorig najaar, moest er een vervolg komen… Tuinierende inwoners van de Krimpenerwaard worden daarom uitgenodigd om door stekken of scheuren plantjes te vermeerderen. Veel tuinplanten stoelen in het voorjaar flink uit of hebben zich uitgezaaid. Plantendelen worden dan afgestoken en zaailingen uitgetrokken. Gooi ze deze keer niet in de compostbak! Zet deze plantjes en plantendelen in een potje zodat ze nog goed kunnen wortelen vóór 21 mei. En bied ze op die dag aan in het Loetbos. Zo kunnen andere inwoners meer biodiversiteit in hun tuin brengen en tegen kleine prijsjes kennismaken met planten die goed zijn voor de inheemse insecten.
Als u over het stekken wat onzeker bent: zie www.tuinweb.com/planten-stekken-voor-beginners.
De stekjesmarkt wordt speciaal opgezet voor mensen die hun tuin willen vergroenen en meer natuurlijk willen maken. Kom langs bij deze stekjesmarkt en vind plantjes, die interessant zijn voor insecten. Dat zijn niet altijd dezelfde planten die te koop zijn in tuincentra, maar deze zijn biologisch gekweekt en bij voorkeur streekeigen. Zet dit jaar eens meer en vooral andere soorten planten in uw tuin en laat u verrassen door de wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen die uw tuin komen bezoeken. En door de vogels die daar weer op af komen.
De stekjesmarkt wordt onder en rondom de hooiberg bij de Hendrikshoeve in het Loetbos gehouden in samenwerking met Staatsbosbeheer/de Groenalliantie op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 15.00 uur.
Maakt en brengt u ook plantjes? En/of helpt u mee op dag zelf, met de uitgifte? Kom dan liever iets eerder en informeer ons via info@nvwk.nl met uw gegevens.

Tekst en foto header: Yvonne Metaal

Gegevens

Datum:
21 mei 2022
Tijd:
10:00 tot 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Loetbos – Parkeerplaats