Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Struikroven: 200 planten redden van de sloop, deel één

1 maart 2023 vanaf 09:00

Wat houdt het in, dat struikroven? Kort gezegd is struikroven het redden van planten bij gebouwen die gesloopt moeten worden. Daarna mogen die planten op een andere plek een tweede leven leiden. Bij veel slooppanden wordt niet alleen bouwafval, maar ook al het groen in de container gedumpt. Gelukkig is er de laatste jaren meer aandacht voor zowel hergebruik van sloopmaterialen, als het herbestemmen van planten en bomen.

De Julianastraat in Krimpen aan de Lek wordt gesloopt door woningcorporatie Qua Wonen, vooruitlopend op nieuwbouw. Er zijn in die straat veel privétuintjes met mooie planten. Qua Wonen was erg verrast door ons verzoek om te gaan struikroven. Ze hadden dit nog nooit meegemaakt, maar willen graag meedoen. Inmiddels is besproken hoe het struikroven het beste aangepakt kan worden. Op woensdag 1 maart gaan we de tuinplanten uitgraven, waarvan de grotere met behulp van een graafmachine worden opgegraven. We zetten ze daarna op de plaats terug. Op 4 maart is de afhaaldag, waarbij huurders van Qua Wonen het eerste uur voorrang krijgen. In totaal kunnen zo’n 200 planten een groene functie elders krijgen!
Daarom nodigen we nu voor beide dagen de NVWK-leden en mensen uit Krimpen aan de Lek uit om struikrover te worden. Zie ook de website www.struikroven.nu.

Woensdag 1 maart planten uitgraven vanaf 09.00 uur
Zaterdag 4 maart planten ophalen van 09.00-10.00 uur huurders Qua Wonen,
tot 15.00 uur iedereen.

 

 

Gegevens

Datum:
1 maart 2023
Tijd:
09:00
Evenement Categorie:

Locatie

Krimpen aan de Lek