Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vlinder- en libellen excursie naar natuurgebied Kampina en De Brand

30 juli 2022 vanaf 08:30

De Kampina is Brabant zoals het ooit was. Je vindt hier nog natte heide met vennen, geurende gagelstruwelen, beemden, loofbossen en blauwgraslanden. De Brand maakt deel uit van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en ligt tussen de eigenlijke duinen en de dorpen Udenhout en Biezenmortel. Het gebied bestaat uit vochtige graslanden en hakhoutbossen en wordt doorsneden door het riviertje de Zandleij en de Zandkantse Leij. 

’s Morgens bezoeken we het natuurgebied Kampina en in de middag gaan we naar natuurgebied De Brand. We hopen op die dag o.a. de grote weerschijnvlinder, kleine ijsvogelvlinder, eikenpage en nog veel meer mooie vlinders te zien en vele mooie soorten libellen, waaronder de weidebeekjuffer en bosbeekjuffer.

Vertrek 8:30 uur bij Restaurant De Loet, Kerkweg 279 2941 LA, Lekkerkerk. Graag carpoolen met elkaar als het kan. Daarna rijden we naar Schoonhoven, Albert Heijn Cellebroedersstraat 1, waar het tweede ontmoetingspunt is voor vertrek om 9:00 uur. We rijden dan naar Kampina en parkeren op de Logtsebaan.

Wanneer deelnemers op eigen gelegenheid naar Kampina gaan, zorg dat je daar voor 10:30 uur bent. Neem zelf eten en drinken mee,want er is geen horeca voorziening. We verwachten ‘s middags tussen 16:00 en 17:00 uur weer terug te zijn.

We hopen op goede weersomstandigheden. Als er regen wordt voorspeld zal de excursie verplaatst worden naar zaterdag 13 augustus. Dit wordt dan tijdig op de site van de NVWK gemeld. Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers is het fijn, als u zich via de mail of gsm aanmeldt bij Ton Hoefnagel, 06-53209161 (toho56@gmail.com) of Wil Sluis, 06-11156898 (wilsluis@hotmail.com). Ook voor vragen kan met hen contact opgenomen worden. We gaan er een leuke dag van maken.

Foto: ven in Kampina door Maria Kuijf

Gegevens

Datum:
30 juli 2022
Tijd:
08:30
Evenement Categorieën:
,