Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelexcursie polder De Hooge Boezem achter Haastrecht, ook bekend als het Doove Gat

17 juni 2023 vanaf 06:45 tot 09:30

Na het bezoek eerder dit voorjaar, is er ook in het late voorjaar nog van alles te zien. Vanwege de behoefte aan excursies in eigen omgeving is er nu een tweede mogelijkheid tot deelname onder leiding van een gerenommeerd expert. Cor Oskam kent dit gebied uitstekend en voert hier broedvogelinventarisaties en ringonderzoek uit. Het is 42 ha groot en werd in 2011 nieuw ingericht en detweede fase werd in 2013 opgeleverd.
Momenteel is het een zeer vogelrijk gebied. De kokmeeuwenkolonie en de grauwe gans zijn daar voor een groot deel debet aan, maar er is veel meer te zien. In 2022 kwamen er in totaal 52 verschillende soorten vogels tot broeden. Cor zal u de verschillende moeraszangertjes laten zien en uitleg geven hoe hun zang te onderscheiden is van andere vogels die in kleed gelijkenis vertonen. Daarnaast is er verder genoeg te vertellen over de verschillende soorten eenden en stellopers die in het gebied
voorkomen. En met een beetje geluk zijn er soorten als geoorde fuut, steltkluut of bijzondere steltlopers te zien. Er is gelegenheid voor maximaal 15 personen. Opgeven bij Benjamin: b.hallie@ hetnet.nl of 06-28430807.

Gegevens

Datum:
17 juni 2023
Tijd:
06:45 tot 09:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Parkeerplaats zwembad Natuurlijk De Loete, Bredeweg 2, Haastrecht