Voorzitter NVWK in podcast Toekomst voor natuur

Anthonie Stip gaf na onze algemene vergadering in 2022 een presentatie over actuele ontwikkelingen in de natuurbescherming. Hij sloot zijn verhaal af met de aankondiging van een nieuwe podcast-serie over Toekomst voor de natuur. Op 2 september gaat de 40e uitzending online en hoe leuk is het dat Jaap Graveland wordt bevraagd over het grote belang van vrijwillige natuurbescherming.

Onze webredactie sprak hem kort na de opname en vroeg hoe het was gegaan.
“Mooi gesprek gehad voor de podcast-serie Toekomst voor Natuur, met Anthonie Stip. Over de inzet, de veelzijdigheid en het grote belang voor de natuurbescherming, van al die ‘groene vrijwilligers’, actief in lokale en regionale natuurwerkgroepen. Zij vormen de basisbeweging van de natuurbescherming en ze zijn onmisbaar voor een toekomst voor natuur. Prachtig om daarover te vertellen in een serie waarin Ben Koks vertelde over landbouw en natuur, Christianne van der Wal over het beleid voor natuur en stikstof, Marc Argeloo over het grote belang van natuurgeheugen (of juist het gebrek eraan: natuuramnesie), David Klein over natuurbeheer en ‘natuur is emotie’, Jaap Dirkmaat over de ontwikkeling naar een rijk landschap, Jessica den Outer over rechten voor natuur, enz., enz. Leerzaam en leuk.
Best een beetje spannend, want er is zoveel te vertellen, en lukt het om dit goed over te brengen? Volgens mij is het goed gelukt, met dank aan Anthonie. Maar oordeel zelf, de opname komt 2 september online: aflevering 40 in de podcast Toekomst voor Natuur, over vrijwillige natuurbescherming.”

Luisteren, of beter nog abonneren via je favoriete podcast-platform of Spotify: Toekomst voor natuur