Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fietsexcursie Uilen spotten in de Krimpenerwaard

12 juli vanaf 21:45 tot 23:59

compilatie van foto's bij de fietsexcursie Uilen spotten Links de drie meest voorkomende soorten in de Krimpenerwaard, Midden: Robbert Koornwinder vertelt over uilen in de waard Rechts: paartje bosuilen in de kerktoren van Berkenwoude

Hoor je in de polder het geluid van een oude schommel die zachtjes op de wind heen en weer wiegt? Of hoor je een krassend geluid zoals die in de oude klassieke horrorfilms vroeger voorkwam? En weet je niet wat het is? Juist daarom organiseert de uilenwerkgroep van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard haar fietsexcursie, op zoek naar jonge ransuilen en op zoek naar volwassen kerkuilen.

Ga mee, op de fiets de polder in, uilen spotten. Na een korte inleiding over uilen in de Krimpenerwaard gaan we op pad. Onder begeleiding van onze uilenexperts fietsen we in groepjes naar de plekken waar met een beetje geluk uilen te horen en wie weet ook te zien zijn. En je verbaast je voortaan niet meer over hangjongeren op piepende schommels ‘s-avonds laat. Of je komt erachter van welke uil dít geluid komt.

Praktische informatie

  • Maximaal 20 deelnemers
  • Start van de excursie vanaf 21.45 uur, parkeerplaats aan de Kerkweg bij het Loetbos
  • Datum vrijdag 12 juli 2024.
    In geval van slecht weer verplaatsen we het feestje naar zaterdag 13 juli.
    Aanmelden is verplicht in verband met grootte van de groepen en om datumwijzigingen te kunnen doorgeven. Alleen diegenen die een bevestiging van deelname ontvangen hebben kunnen mee!
  • Een eventuele datumwijziging geven we uiterlijk woensdagavond 10 juli aan je door.
  • Voor nadere informatie mail naar uilenwerkgroep@nvwk.nl.

 

Gegevens

Datum:
12 juli
Tijd:
21:45 tot 23:59
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Organisator

Werkgroep Uilen

Locatie

Loetbos – Parkeerplaats