Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag werkzaamheden inrichting polder Den Hoek

30 september 2023 vanaf 09:00 tot 15:00

Graafmachines in polder Den Hoek

Rijd je over de N210 tussen Bergambacht en Lekkerkerk dan is je vast opgevallen dat er flink wordt gewerkt op het land van polder Den Hoek. Wat gebeurt daar nou precies? Op 30 september ben je van harte welkom op de open dag Werkzaamheden inrichting polder Den Hoek.
Lees hier de uitnodiging van het Programmabureau Veenweiden Krimpenerwaard:

Uitnodiging rondleiding Den Hoek
De Krimpenerwaard is een bijzondere plek. Om het unieke slagenlandschap te behouden en te versterken, realiseren we samen 2.250 hectare veenweidenatuur. Natuur waarin planten en dieren zich thuis voelen en waar plek is voor toekomstgerichte landbouw. Een prettige leefomgeving met prima waterkwaliteit en goede recreatiemogelijkheden. Daar werken gemeente, hoogheemraadschap en provincie samen met agrariërs, particuliere grondeigenaren en natuur- en recreatieve organisaties aan.

Werk in uitvoering: polder Den Hoek
Eén van de deelgebieden waar we samen nieuwe natuur ontwikkelen is Den Hoek, tussen Bergambacht en Lekkerkerk. We maken dit gebied nog aantrekkelijker met de aanleg van verschillende soorten gras- en drasland. Aannemer GKB is druk bezig in polder Den Hoek: er worden percelen afgeplagd en ingezaaid, natuurvriendelijke oevers en sloten aangelegd, paden opgehoogd en stuwen en peilscheidingen gemaakt.

Het Programmabureau Veenweiden werkt hier in opdracht van gemeente, provincie en hoogheemraadschap aan de aanleg van nieuwe natuur.

Rondleidingen 30 september
Wilt u van dichtbij zien en horen wat er gebeurt in polder Den Hoek? Ga zaterdag 30 september mee met de rondleiding om 9.00u, 11.00u of 13.00u. We ontvangen u bij de directiekeet, naast de voormalige ambulancepost op de rotonde bij polder Den Hoek (rotonde afslag Berkenwoude N210).
Daarna trekken we met huifkarren het gebied in waar de betrokken agrariërs, aannemer en projectteam u meer vertellen over plagpercelen, oevers, plasdras, flora en fauna. De rondleiding duurt circa 1,5 uur. Trekt u stevig schoeisel aan?
Aanmelden is noodzakelijk! Dat kan via info@veenweidenkrimpenerwaard.nl

Inloopspreekuren
Kunt u zaterdag 30 september niet? U bent ook van harte welkom op één van de inloopspreekuren: https://veenweidenkrimpenerwaard.nl/deelgebieden/den-hoek/den-hoek/planning-uitvoering/

Op www.veenweidenkrimpenerwaard.nl vindt u ook meer informatie over Den Hoek.
Graag tot 30 september!

 

Gegevens

Datum:
30 september 2023
Tijd:
09:00 tot 15:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,

Organisator

NatuurBeheer Collectief Krimpenerwaard

Locatie

N210 ter hoogte van afslag Berkenwoude – voormalige ambulancepost