Het ongelooflijke succesverhaal van de zwarte stern en waarom dat goed nieuws is

Het gaat na lange tijd weer wat beter met de zwarte stern in de Krimpenerwaard. En dat is goed nieuws. 

De jonge zwarte sterns, die bijna geheel wit zijn, kunnen hun ouders al aardig volgen. Max Ossevoort, de coördinator van het zwarte stern-project in de Krimpenerwaard, telt in de gauwigheid vijftien vliegvlugge jongen. Max is enthousiast, want een paar dagen geleden waren het er nog maar acht. De oudere vogels krijsen alarmerend boven ons hoofd en vallen nog net niet aan, maar de jonge dieren brengen een beschaafd kreetje ten gehore.

Max staat bij de put van veehouder Mart-Jan Verburg (56) aan de Benedenkerkseweg in Stolwijk. Verburg is een kleine boer die zijn 45 koeien nog melkt in het land met een doorloopwagen. Hij doet al meer dan 25 jaar aan weidevogelbescherming

Verder lezen: www.ad.nl

Bron tekst: AD.nl, foto: NVWK