Vogelbescherming bundelt krachten met kaasmaker de Fryske

Kaasmaker de Fryske en Vogelbescherming Nederland hebben hetzelfde doel: een einde maken aan de stille lente op het boerenland. Dat kan alleen als melkveehouders meer ruimte aan de natuur gaan geven, waardoor weidevogels kunnen terugkeren. Zulke boeren zijn er wel, maar nog veel te weinig: minder dan vijf procent van alle zuivel in de supermarkt is ‘vogelvriendelijk’, dus op een manier geproduceerd die rekening houdt met het de vogels op het boerenland. Dat percentage moet omhoog!

De enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is als alle partijen in de zuivelsector samenwerken. Vogelbescherming en de Fryske willen er samen voor zorgen dat meer zuivelproducenten vogelvriendelijk aanbod ontwikkelen en dat retailers daar flink meer ruimte voor maken. Want alleen dan kan de consument een natuurvriendelijke keuze maken in de supermarkt.

Verder lezen: https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=30526

Tekst: Nataure today, foto: Dirk-Jan Saaltink

In de Krimpenerwaard zijn er initiatieven in deze richting. Het is mooi om te zien dat dit een succes kan zijn!