Tijd om te stekken!

Stekjesmarkt op 3 juni in het Loetbos

“Wegens succes geprolongeerd”: de NVWK (Natuur- en Vogel Werkgroep Krimpenerwaard) organiseert voor het tweede achtereenvolgende jaar een stekjesmarkt.

Na het grote succes van de stekjesmarkt van vorig jaar moest er natuurlijk een vervolg komen… Tuinierende inwoners van de Krimpenerwaard worden daarom uitgenodigd om daarvoor planten te verzamelen. Nu is de tijd daarvoor! Veel tuinplanten stoelen in het voorjaar flink uit, je hebt al snel te veel. Of planten hebben zich uitgezaaid waar je ze niet wil. Plantendelen worden dan afgestoken en zaailingen uitgetrokken. Gooi ze deze keer niet in de compostbak! Zet deze plantjes en plantendelen in een potje zodat ze nog goed kunnen wortelen. Doe dat ruim vóór 3 juni en bied ze op die dag aan in het Loetbos, bij de Hendrikshoeve. Ook boompjes en struiken zijn welkom.

Zo kunnen andere inwoners meer biodiversiteit in hun tuin brengen en tegen kleine prijsjes kennismaken met planten die goed zijn voor de insecten.

Als u over het stekken wat onzeker bent: zie www.tuinweb.com/planten-stekken-voor-beginners. Het is niet moeilijk, veel planten vormen zelf al beworteld stek, de stijgende temperaturen en op tijd een beetje water doen de rest.

De stekjesmarkt is speciaal voor mensen die hun tuin willen vergroenen en meer natuurlijk willen maken. Je vindt er ook planten die weinig te koop zijn in tuincentra, ze zijn biologisch gekweekt en vaak streekeigen. Zet dit jaar eens meer en vooral andere soorten planten in uw tuin en laat u verrassen door de wilde bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen die uw tuin komen bezoeken. En door de vogels die daar weer op af komen.

De stekjesmarkt wordt onder en rondom de hooiberg bij de Hendrikshoeve in het Loetbos gehouden, in samenwerking met Staatsbosbeheer en de Groenalliantie, op zaterdag 3 juni van 10.00 tot 15.00 uur.

Poot en brengt u ook plantjes? En/of helpt u mee op dag zelf, met de uitgifte? Kom dan iets eerder en informeer ons via info@nvwk.nl met uw gegevens. 
Zo weten we wat we kunnen verwachten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van de organisatoren, mevrouw Colette Haas,  tel. 06-22576982