Lezing door Anthonie Stip over Trends in natuurbescherming

Aansluitend op de Algemene vergadering spreekt Anthonie Stip over Trends in de natuurbescherming en wat verenigingen als de NVWK daarin kunnen betekenen in de context van veenweidegebied, en met oog voor het belang van de agrarische sector. Hij gaat daarbij ook in op bermen en bermbeheer, en het belang van initiatieven als Prachtlint.
Anthonie Stip werkt sinds 2014 bij de Vlinderstichting en is een enthousiaste ambassadeur voor natuur, biodiversiteit en duurzaamheid. Anthonie verbindt mensen met natuur en is gepassioneerd pleitbezorger voor natuurinclusieve landbouw. Anthonie stond aan de wieg van Kleurkeur, en weet door zijn enthousiasme mensen mee te krijgen. Het is dan ook niet zomaar dat hij afgelopen jaar tweede werd in de Duurzame Jongeren top 100.
Kortom, laat deze kans niet aan je voorbijgaan, meld je aan voor de ALV en luister, kijk en praat met Anthonie Stip.
Toegankelijk voor leden en genodigden

Algemene vergadering weer in De Zwaan in Berkenwoude

Zoals het er nu naar uitziet kunnen we de Algemene vergadering weer vieren met koffie en gebak in de Zwaan.
Je bent meer dan welkom op woensdag 30 maart 2022, vanaf ongeveer 19:30 uur inloop en vanaf 20:00 uur vergadering.
Direct na de vergadering een inspirerende lezing door Anthonie Stip, projectleider bij de Vlinderstichting, initiator van Kleurkeur, 2e in de Top 100 Duurzame jongeren, bevlogen en deskundig ambassadeur voor alles wat groeit, bloeit, kruipt en fladdert.
Voor verdere toelichting, lees de uitnodiging.
Aanmelden is verplicht, we houden rekening met ook digitaal vergaderen en lezing bijwonen.

Lezing over slechtvalk en andere roofvogels

Een lezing door Martin Mollet.

Martin is actief in de roofvogelwerkgroep van het Hoekschewaards Landschap en de landelijke Slechtvalkenwerkgroep.

Hij inventariseert de roofvogels in de oostelijke Hoeksche Waard en de slechtvalken in de zuidelijke helft van Zuid-Holland en hij plaatst nestkasten.

Zo heeft hij een nestkast aangebracht op een grote loods in Stormpolder, waarin het plaatselijke slechtvalkenpaartje (het eerste broedgeval in de Krimpenerwaard) in 2018 met succes vier jongen groot bracht.

Martin neemt ons mee in de boeiende wereld van de roofvogels, en van de slechtvalk in het bijzonder.

Een prachtige gelegenheid om nader kennis te maken met deze boeiende groep. En als je geïnspireerd raakt om zelf roofvogels te gaan inventariseren en meer wilt weten over voorkomen en gedrag in de Krimpenerwaard, dan kun je lid worden van onze roofvogelwerkgroep.

De coördinatoren zijn op deze avond aanwezig.

Zaal open om 19.30 uur.