Vogelexcursie Loetbos

 

Excursie voor mensen die weinig van vogels weten en voor beginnende vogelaars. Kinderen zijn zeer welkom, onder begeleiding van een ouder. Excursieleider: Jaap Graveland. We wandelen door het Loetbos. In deze tijd zingen er al veel zangvogels. Ook is er kans om buizerd, havik of lepelaar tegen te komen. We lopen over de paden, dus gewone wandelschoenen zijn voldoende.
Ook mensen die geen NVWK-lid zijn kunnen zich opgeven, maar bij overintekening gaan leden voor.
Start: 7.00 uur bij de Hendrikshoeve. Auto’s parkeren op P aan oostzijde van de Kerkweg, het is vijf minuten lopen naar de Hendrikshoeve. Fietsen kunnen gestald op P naast Hendrikshoeve. Einde excursie: ca. 9.00 uur. Aanmelden: stuur een mail naar: info@nvwk.nl.

Illustratie: links tuinfluiter, rechts man en vrouw zwartkop

Vogelexcursie Berkenwoudse Driehoek

Zaterdag 26 februari. Excursie voor mensen die weinig van vogels weten, en voor beginnende vogelaars. Kinderen zijn zeer welkom, onder begeleiding van een ouder. Excursieleider: Jaap Graveland.  We wandelen door de Berkenwoudse Driehoek. In deze tijd zijn daar veel winter- en watervogels. Ook grote kans op slechtvalk. Kleed je warm aan, het is doorgaans kouder dan je denkt en we staan vaak stil 😉. Het kan plaatselijk modderig zijn, dus zorg voor laarzen of stevige waterdichte schoenen.

Ook mensen die geen NVWK-lid zijn kunnen zich opgeven, maar bij overintekening gaan leden voor.

Start: 09.30u op parkeerplaats op hoek Wellepoort en Schaapjeszij. Einde excursie: ca. 11.30u

Aanmelden via onderstaand formulier of stuur een mail naar info@nvwk.nl, met onderwerp excursie 26-02

Kom je met méér dan twee, geef dan onderaan bij Bericht aan met hoeveel mensen je komt.

Vogelwandeling Surfplas Reeuwijk

Nu de coronaregels verreweg versoepeld zijn, willen we graag alsnog de ‘nieuwjaarsexcursie’ organiseren. En wel op zaterdag 5 maart 2022, van 08.30u tot ongeveer 12.00u. Naar goed gebruik lopen we het rondje rond de surfplas (ca 7 km), weer of geen weer. Onze voorzitter zal de excursie leiden. We hopen uiteraard op leuke vogels op en om de plas.

Startpunt is de parkeerplaats bij het restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout aan de plas. Uiteraard is er na afloop weer gelegenheid voor koffie (met appeltaart) en/of kop warme soep. Voor nadere info: Frans van der Storm, info@nvwk.nl, of 06-55812250