Ongezonde kalversector is extreme grootverbruiker van antibiotica

Vorig jaar heeft de organisatie Dier&Recht een aantal mooie successen behaald voor de kalveren! Nu vragen ze opnieuw hulp voor de kalfjes in de kalfsvleesindustrie. Dier&Recht roept minister Schouten in een brandbrief op om de zieke kalversector grondig te hervormen. Help je mee?

Ongezonde leefomstandigheden kalverhouderij
Meer dan de helft van alle kalfjes in de kalfsvleesindustrie wordt doodziek door de ongezonde leefomstandigheden op transport en in de stallen. Hun nauwelijks ontwikkelde immuunsysteem, de slechte huisvesting en ongezonde voeding maken de jonge dieren bijzonder gevoelig voor de vele ziekteverwekkers waar ze tijdens hun korte leven aan worden blootgesteld. Daarom worden de kwetsbare kalfjes tot de slacht in leven gehouden met grote hoeveelheden antibiotica.
 
Teken de brandbrief voor hervorming van de kalversector
De kalfsvleesindustrie is zo dieronvriendelijk dat zij niet kan overleven zonder extreem gebruik van antibiotica. Minder medicatie leidt direct tot meer zieke en dode dieren, een absurde en onhoudbare situatie! Vind jij ook dat kalfjes een gezond leven verdienen dat past bij hun natuurlijke behoeftes? Help de kalveren en onderteken de brandbrief!

P.S.
Ben je het eens met onze standpunten en wil je meer doen voor de dieren? Met een donatie draag je direct bij aan het werk van Dier&Recht. Als zelfstandige organisatie zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties, elk bedrag is meer dan welkom!

Bron tekst: Frederieke Schouten, directeur Dier&Recht
Foto: Jo-Anne McArthur