Stop Verbreding Ring Utrecht

De verbreding van de A27/A12 is een achterhaald plan van meer dan tien jaar geleden dat inmiddels minstens 1.500 miljoen euro gaat kosten. Een plan dat niemand nu nog zou bedenken.

Het mooie landgoed, Amelisweerd, blijft weer niet onbespaard. Honderden eeuwenoude bomen moeten wijken voor een verbreding van de snelweg.

Ondanks onze overwinning bij de Raad van State mei 2019 gaat de minister door op haar heilloze weg. De stad Utrecht en de provincie Utrecht zijn tegen, heel veel bewoners van Utrecht en omgeving zijn tegen, verkeersdeskundigen raden het af, de Commissie m.e.r. zet vele vraagtekens. Toch zet VVD minister Cora van Nieuwenhuizen 17 november 2020 glimlachend haar handtekening onder het besluit om de A27/A12 te verbreden. Het nieuwe Tracébesluit  A27/A12 Ring Utrecht is 2 december 2020 gepubliceerd.

Op 13 januari 2021 heeft de KRU haar beroep, samen met zeven andere organisaties, bij de Raad van State ingediend. Intussen is ook de eerste grote succesvolle actie achter de rug: de fietsdemo op 6 december 2020 met bijna 2000 deelnemers. Op 18 februari 2021 besteedde Zembla aandacht aan de strijd van bewonersgroepen en natuurorganisaties tegen de ongewenste verbreding. En inmiddels is er een petitie die al 100.000 keer (!) getekend is. Teken ’m ook.