Stikstof: simpel uitgelegd door Vogelbescherming Nederland

De stikstofuitstoot moet omlaag, zegt het kabinet. Snapt u hoe het precies zit met stikstof en wat het probleem eigenlijk is? Is het alleen ongezond voor de natuur, of ook voor mensen? Moeten we al die maatregelen wel willen? Het antwoord op al deze vragen, kort en duidelijk.

In het publieke debat over de stikstofcrisis lopen de meningen momenteel uiteen van ‘de zure regen kwam toch ook niet, wat een onzin allemaal’ en ‘planten hebben juist stikstof nodig om te groeien’ tot ‘de stikstofcrisis is de grootste crisis denkbaar, we móeten nu wel actie ondernemen’. Maak daar maar eens chocola van. Daarom, simpel en duidelijk hoe het zit met stikstof, vooral in relatie tot vogels.

Via deze link kunt u het vervolg van het artikel lezen.