Wie wil helpen met de organisatie van een tweede stekjesmarkt?

Vorig jaar organiseerden Yvonne Metaal en Mariella van Gemeren met veel succes een ‘stekjesmarkt’. De markt onder de ‘hooiberg’ bij de Hendrikshoeve in het Loetbos werd druk bezocht. Vele stekjes en zaailingen vonden hun weg naar de tuinen en erven van de inwoners van de Krimpenerwaard.

Het is een mooie manier om de bebouwde omgeving te vergroenen, voor vogels, insecten en als aanpassing aan het klimaat: stenen er uit, planten er in! Als veel bewoners dit samen doen, worden onze kernen groener, wordt het ’s zomers niet zo snel te heet, en voorkomen we dat onze riolen bij plensbuien overstromen. Het initiatief past ook heel mooi bij het thema binnen Prachtlint ‘bewoners activeren’. In Prachtlint werken overheden en maatschappelijke organisaties samen aan vergroting van de biodiversiteit in de Krimpenerwaard: Samen voor Biodiversiteit!

Kortom, de stekjesmarkt draagt bij aan een heel goed doel, de leefbaarheid van onze omgeving. Maar het is natuurlijk ook gewoon een leuke, voordelige en makkelijke manier om aan planten te komen. 😉 We willen de markt dus graag opnieuw houden. Yvonne en Mariella zijn dit jaar niet in de gelegenheid dit te doen. Wil je helpen, of heb je vragen? Stuur dan een berichtje naar jaap.graveland@nvwk.nl.