Hans Zantinge 23 mei 1955 – 19 april 2023

Op 21 april kregen we het verdrietige bericht dat Hans plotseling is overleden. Hij is 67 jaar geworden. Hans was sinds de jaren tachtig kooiker bij het Zuid-Hollands Landschap. Het herstellen van de eendenkooi Bakkerswaal tot een prachtig en waardevol natuurgebied was zijn levenswerk. Wij hebben Hans leren kennen als een begenadigd liefhebber van zijn natuur, in zijn dagelijks werk en in zijn gastvrijheid rond het bezoekersgebouw bij de eendenkooi. Als wij kwamen was de kachel altijd goed opgestookt.
We zijn Hans en Carla dankbaar voor de vele jaren waarin ze ons gastvrij ontvingen, met koek en koffie in het gezellige bezoekersgebouw bij de eendenkooi. We hielden daar onder andere de jaarlijkse  bijeenkomst van de uilenwerkgroep en de ‘coördinatorenavond’ waarin bestuur en werkgroepcoördinatoren de plannen doorspraken voor het komende jaar. Maar Hans was veel meer: kunstenaar, preparateur, natuurkenner, vakman, verhalenverteller.

Een mooi mens is heengegaan. We wensen Carla, familie en vrienden veel sterkte met dragen van dit grote verlies.

Het bestuur van de Natuur- en Vogelwerkgroep.

Je kunt afscheid van Hans nemen in het bezoekersgebouw op maandag 24 april van 13.00 tot 17.00 en op dinsdag 25 april van 16.00 tot 20.00 uur. Je kunt je auto parkeren bij Theetuin Onder de Pannen, Schuwacht 236.

Correspondentieadres: Carla Bunnik, Eendenkooi Bakkerswaal, Schuwacht 232, 2941 EK Lekkerkerk. De afscheidsbijeenkomst vindt in kleine kring plaats.

Eendenkooi Bakkerswaal door Hans Zantinge