Open Tuinendag in Krimpen aan den IJssel

Wil jij graag meer groen in je tuin? Op zaterdag 17 juni is het weer Open Tuinendag in Krimpen aan den IJssel. Die dag kun je rustig rondkijken in de mooiste tuinen van het dorp.

Een groene tuin zorgt ook voor koelte in de zomer en waterberging bij heftige regenval. Of het onderhoud lastig is? Valt reuze mee! Vraag het aan de enthousiaste mensen die ook dit jaar weer hun tuin openstellen voor publiekl  Organisator Jacqueline Veltman: ‘We willen graag zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om stenen uit hun tuin te halen. Dat is goed voor de biodiversiteit. Een tuin met planten gaat echt leven. Je krijgt er insecten, vogels en andere dieren.’

Je vindt het programma op https://www.projecteninhetgroen.nl/open-tuinen.

Ook ligt er een plattegrond in De Tuyter met alle adressen van de tuinen. Ook op instagram en facebook staat info onder opentuinen krimpen. Opgeven is niet nodig. Stap gewoon op de fiets en kom langs voor heel veel tuininspiratie.