Toekomst voor Natuur, afl. het geheim van vrijwillige natuurbescherming

‘Toekomst voor Natuur’ brengt spraakmakende verhalen over natuur en natuurbescherming in de Lage Landen. Men leert inspirerende mensen beter kennen en krijgt een kijkje achter de schermen van natuurliefhebbers. De host van deze podcast, Anthonie Stip, gidst je in elke aflevering door een natuuronderwerp, met oog voor geschiedenis en achtergronden. Deze podcast wordt geproduceerd door De Vlinderstichting. Nieuwe afleveringen verschijnen elke twee weken op zaterdag.

In deze aflevering is onze voorzitter, Jaap Graveland, te gast. Hij vertelt over de bezieling, de kracht en het belang van de vrijwillige natuurbeschermers: de tienduizenden tellers, herstellers en vertellers. De NVWK is een grote natuurwerkgroep met veel tellers en onze tellingen zijn onmisbaar voor het beleid en beheer van overheden en terreinbeheerders. Jaap werkt ook bij de overheid aan informatievoorziening over natuur. Dus gaat het gesprek ook over de rol van de overheid. Het is een leuk en informatief gesprek geworden, maar oordeel zelf en laat weten wat je er van vindt!

Hier is de link naar de podcast.