Biologische bloembollen goed voor bodem en vogels

John en Johanna Huiberts uit Sint Maartensvlotbrug teelden 30 jaar bloembollen op een gangbare manier en besloten tien jaar geleden hun koers 180 graden te draaien. Ze werken nu biologisch: beter voor de biodiversiteit. Hun bollen zijn zelfs eetbaar! Huiberts Biologische Bloembollen is met 75 hectare het enige biologische bloembollenbedrijf van omvang in Nederland. Ze telen ongeveer 15 miljoen bollen per jaar. John en Johanna ploegen niet meer en gebruiken geen chemische stoffen bij het telen van hun bloembollen. Alles staat in het teken van goed zorgen voor bodem, gewas en gezondheid. De vogels profiteren mee: boerenzwaluwen vliegen over de bloeiende velden om insecten te vangen en verschillende patrijzenpaartjes brengen er hun jongen groot. Lees hier verder een bericht van de Vogelbescherming Nederland.

Foto: Arie van de Graaf