Zoetwatervissen laten groeiende impact van klimaat op soorten zien

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, 11 december 2023 een bericht van IUCN; Klimaatverandering bedreigt een groeiend aantal soorten, van Atlantische zalm tot soepschildpadden, zo blijkt uit de gepubliceerde update van de IUCN Rode Lijst van Bedreigde Soorten™. De update werd gepresenteerd op de COP28, de klimaatconferentie van de VN in de Verenigde Arabische Emiraten. De Rode Lijst-update bevat de eerste wereldwijde beoordeling van zoetwatervissen en benadrukt de impact van illegale houtkap en handel op mahonie. Natuurbeschermingsinspanningen hebben met succes de populaties van twee antilopesoorten behoed voor uitsterven, maar veranderende klimaatomstandigheden kunnen hun toekomst ondermijnen. Lees hier verder.

Foto: Sarah van de Graaf