Partij wil van provincie weten waarom natuur in Zuid-Holland terugloopt, ondanks beschermende maatregelen

Zuid-Holland kent de sterkste daling van natuurgebieden van alle provincies in Nederland. GroenLinks-PvdA maakt zich hier zoveel zorgen over dat Statenlid namens die partij Adem Mustafa Negash opheldering wil van het provinciebestuur.

Hoe kan het dat natuurgebieden in Zuid-Holland ondanks beschermende maatregelen blijven afnemen? Die vraag wil Negash beantwoord zien, Een recent rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat zien dat Zuid-Holland een van de sterkste dalingen in natuurgebied kent in Nederland. “Er wordt vaak gezegd dat vooral boerenland verdwijnt” zegt Negash. “Maar uit het rapport van het CBS blijkt toch heel wat anders. Daarom zouden we een onderzoek willen van het provinciebestuur naar een antwoord op de vraag hoe dit zit en hoe het kan. ” De afname is extra zorgelijk, stelt hij, gezien de inspanningen van zowel de rijksoverheid als de provincie om natuur te beschermen en het natuurnetwerk uit te breiden. “Het is verontrustend om te zien dat ondanks alle inspanningen van de overheid, de natuur in Zuid-Holland blijft afnemen. We moeten deze negatieve trend tegengaan. ( artikel uit AD regio van 13 juni)

Foto: Arie van de Graaf