Gratis online vogelcursussen van Vogelbescherming

Wilt u meer weten over vogels? Dan zijn de online vogelcursussen van Vogelbescherming vast iets voor u! De vogellessen zijn samengesteld door ambassadeurs Nico de Haan en Camilla Dreef.
Nico heeft bijna dertig jaar bij Vogelbescherming gewerkt en kent de vogels als geen ander. Camilla is vogelonderzoeker en fervent vogelaar. Samen leren zij u op een andere manier naar vogels te kijken, zodat u er nog meer van kunt genieten!

U kunt kiezen uit de volgende cursussen:

Tuinvogels in Nederland

In deze gratis online tuinvogelcursus voor beginners leert u in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen. U krijgt tips en weetjes, en elke les wordt afgesloten met een korte quiz.

U leert waar u op kunt letten om de verschillen goed te zien, en waarin de vogels soms op elkaar lijken. En soms hoort u de vogels al voordat u ze ziet. Ook daar krijgt u tips over waar u op kan letten. Een cursus met veel leuke weetjes en tips, waardoor u nog meer zult genieten van de vogels in uw tuin en in uw buurt!

Ja, ik meld me aan voor de gratis cursus Tuinvogels in Nederland


Vogels in Nederland

In tien vogellessen leert u veel vogels en hun geluiden herkennen. Van tuinvogels, bosvogels, weidevogels en watervogels tot vogels van het waddengebied. Een gratis online cursus voor beginners.

U leert bijvoorbeeld hoe u die grote witte vogels uit elkaar kunt houden. Is het nou een lepelaar of een reiger? Met de tips van Nico en Camilla ziet u het voortaan duidelijk. Grijze eenden, fluiteenden en fotomodel-eenden?  De flitsend snelle en prachtige blauwe ijsvogel? Onze nationale trots de grutto, en de tureluur met zijn oranje poten? Ook deze cursus zit boordevol leuke weetjes. En hoe meer u weet, hoe meer er buiten valt te zien en te genieten!

Ja, ik meld me aan voor de gratis cursus
Vogels in Nederland

Foto header: visdief door Peter Stam