Maandag 26 oktober, 20.00u – Webinar: vergroening tuin en natuurinclusief renoveren voor meer biodiversiteit en een goed leefklimaat 

In de Klimaatweken organiseert de gemeente Krimpen ad IJssel een webinar over biodiversiteit en klimaat. Voor beide geldt ondertussen: het is vijf voor twaalf. Hoog tijd om er wat aan te doen, en dat kan.

Wethouder Wubbo Tempel houdt de aftrap; daarna vertelt Jaap Graveland hoe u uw tuin geschikter kunt maken voor vogels en insecten en daarbij ook bijdraagt aan een aangenamer woonklimaat. Bijvoorbeeld (een deel van de) tegels er uit, groen er in. En hij vertelt hoe u de woning kunt isoleren met behoud van de nestgelegenheid voor vogels en vleermuizen. Kortom: maatregelen om biodiversiteit te herstellen en te behouden, klimaatproblemen aan te pakken en uw eigen woonklimaat te verbeteren gaan hand in hand.

Jaap geeft praktische tips, en laat u zien waar u meer informatie kunt vinden. Het webinar maakt gebruik van Zoom.

Vooraf aanmelden is nodig want dan krijgt u een link in uw mail om deel te kunnen nemen. U kunt u hier aanmelden: https://www.krimpenaandenijssel.nl/webinaroperatiesteenbreek. U kunt zich opgeven tot maandagmiddag.