Steun de actie die onze bossen kan redden

De helft van de bomen is verdwenen. Elk jaar worden er 15 MILJARD omgehakt — dat zijn 476 bomen per seconde. Onze regenwouden, jungles en bossen worden in een razendsnel tempo weggemaaid om plaats te maken voor steeds meer vee, palmolie en sojabonen. Maar volgens AVAAZ hebben we vandaag een unieke kans om daar verandering in te brengen.
 
De EU overweegt een nieuwe wet die producten die in verband staan met ontbossing verbiedt. Europa is een enorme afzetmarkt en als de wet wordt aangenomen, zullen grote multinationals hun koers moeten wijzigen. Zo kunnen we de internationale toevoerketen transformeren en onze bossen, natuurgebieden en mangroves helpen redden. Onze planeet heeft deze wet nodig — laten we ervoor zorgen dat ze wordt aangenomen!
 
Dit is geen gewone petitie: je zal een officiële openbare raadpleging van de EU ondertekenen. Elke stem telt. Elke handtekening helpt om beleidsmakers zover te krijgen dat ze een zo ambitieus mogelijke bosbeschermingswet aannemen. Laten we onze oproep oorverdovend maken. Sluit je aan en stuur dit door naar iedereen die je kent!

Ik steun de wet die onze bossen kan redden

Tien jaar geleden was ontbossing een ernstig probleem; nu is het een noodsituatie. Bossen leveren zuurstof, beschermen het klimaat en huisvesten 80% van alle landdieren. En toch worden ze massaal gekapt. Maar nu kan er eindelijk een wet komen die de bomen redt! Dankzij dit nieuwe wetsvoorstel kan er een Europees verbod komen op producten die gelinkt zijn aan ontbossing. Als dat gebeurt, valt er niet langer grote winst te halen uit de vernieling van eeuwenoude bossen, regenwouden en bomen. Dat zou een wereldwijd precedent zijn. Daarom moeten we dit winnen! Voor de jungles, de jaguars, de orang-oetans, de gorilla’s en de miljoenen mensen die in bossen wonen — en voor elke keer dat je vol bewondering naar een boom hebt gekeken — sluit je nu aan bij de officiële openbare raadpleging:

Ik steun de wet die onze bossen kan redden

Onze beweging loopt voorop in de strijd om de bossen te redden. We steunen inheemse volkeren die alles op alles zetten om het Amazonewoud te beschermen tegen illegale veeboeren en financierden de aankoop van een stuk Indonesisch regenwoud dat nu beschermd gebied is. Laten we opnieuw de handen ineenslaan en een einde maken aan het consumptiepatroon dat de bijl zet in de laatste bossen op aarde.

Vol hoop en vastberadenheid, Spyro, Mike, Nana, Nick, Martyna, Anneke, Adela, Luis en de rest van het Avaaz-team