Europa dreigt wilde bijen niet te beschermen – teken een petitie om dat te voorkomen

Er is nieuwe Europese wetgeving in de maak over de bescherming van bijen, het zogeheten bijenrichtsnoer. Die wetgeving wordt al een aantal jaren tegengehouden door een sterke lobby in Brussel door fabrikanten van landbouwgif. Er ligt een voorstel dat bij het gebruik van gif 20% bijensterfte toestaat, terwijl wetenschappers het erover eens zijn dat meer dan 7% – de natuurlijke sterfte van bijenvolken – onacceptabel is. En dan gaat het nog alleen over honingbijen, niet over wilde bijen, die veel kwetsbaarder zijn. Binnenkort beslist Europa, en namens Nederland beslist minister Carola Schouten van landbouw en natuur dus mee.

Op 15 oktober hebben de Bee Foundation en de Bijenstichting samen online een petitie overhandigd aan minister Schouten, om haar deze boodschap mee te geven richting Europa. De petitie kan samen met een Europese petitie nog ondertekend worden.

Lees het hele artikel en luister het interview hierover:

Europa dreigt wilde bijen niet te beschermen – Vroege Vogels

Of ga gelijk naar de petitie:

Petitie: het finale gevecht voor de bijen – Avaaz.