Oproep aan Provincie Zuid-Holland om te blijven investeren in het Actieplan Boerenlandvogels

Vandaag hebben Ed de Meijer van Boerennatuur Zuid-Holland, Fabian Paf namens de terreinbeherende organisaties en De Groene Motor en Jaap Graveland namens de vrijwilligersorganisaties ingesproken in de commissie Klimaat, Natuur en Milieu van Provinciale Staten over de noodzaak van alsnog voldoende middelen beschikbaar te maken voor het Actieplan Weidevogels. De regie lag bij Louise Bokhoven van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland. Het moest weer snel. Ze hebben impact gemaakt. De uitslag nog onduidelijk. Het lijkt er op dat na veel duwen ook vanuit de Provinciale Staten de gedeputeerde Potjer structureel geld gaat zoeken voor de uitvoering van het Actieplan Boerenlandvogels. Er was contact met Ariette Kasbergen Groen Links en Carla Viegen Partij voor de Dieren.

Hier is een filmpje dat Ariette Kasbergen maakte met Joke Colijn, bestuurslid van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard.

Meer info in het persbericht dat staat op: https://milieufederatie.nl/nieuws/boerenlandvogels-binnenkort-alleen-nog-in-het-museum-te-zien/

Foto header: grutto door Dirk Jan Saaltink