Denk mee over Regionale Energiestrategie!

In de tweede participatieronde voor de Regionale Energiestrategie (RES) kunt u opnieuw deelnemen aan een online participatie evenement op 11 februari. Vanaf 8 februari kunt u een enquête invullen. 

De RES 1.0 –  met daarin het aanbod van elektriciteit en een Regionale Structuur Warmte – moet voor 1 juli 2021 door de gemeenten, provincie en waterschappen worden vastgesteld. Er moeten nog veel keuzes gemaakt worden voordat het plan klaar is. Daarom vragen wij inwoners en bedrijven in onze regio hoe zij denken over duurzame energie van wind en zon. De ideeën worden opgehaald door enquêtes en online participatie evenementen.

Tweede enquête 

Op 8 februari start een tweede enquête.  Deze enquête gaat dieper in op concrete scenario’s voor de regionale energiestrategie (RES) in de regio Midden-Holland, die verschillende combinaties laten zien van zon- en windopwekking op locatie. Deze scenario’s zijn opgesteld naar aanleiding van de uitkomsten van de eerste enquête en de kansentafels van december 2020. U vindt de enquête op www.resmiddenholland.nl/enquête 

Online participatie evenement

Ter ondersteuning en uitleg van de tweede enquête vindt op donderdag 11 februari van 19.30 uur – 21.00 uur een online participatie evenement plaats voor alle inwoners en bedrijven in de regio Midden-Holland. Tijdens deze bijeenkomst staan informeren, meedenken en vragen stellen centraal. 

U krijgt deze avond meer informatie over de RES en de concrete scenario’s. Ook kunt u in gesprek gaan over kansen die u ziet voor duurzame energie van wind en zon in onze regio. Bovendien is er ruimte voor het stellen van vragen. Het volledige programma is te vinden op www.resmiddenholland.nl 

Denk mee!

Wilt u meedenken? Aanmelden voor het online participatie evenement kan nu op www.resmiddenholland.nl.