Grutto met kleurringen gezien in Doove Gat Haastrecht

Grutto WfR-BWm

In de vroege ochtend van 18 april j.l. loop ik, Dirk-Jan Saaltink, een rondje Doove Gat nabij Haastrecht. Het is vroeg en nog erg mistig. Er is weinig te zien, maar gelukkig wel veel te horen. De snor, rietzanger en blauwborst proberen boven het gekrijs en geschreeuw van kokmeeuwen en grauwe ganzen uit te komen. Als ik halverwege de ronde ben, op het stukje fietspad tussen de Vlist en het Doove Gat, kom ik een grutto met kleurringen tegen. Twee dagen eerder had ik de vogel ook al gezien. Omdat de vogel op het fietspad bleef staan roepen kon ik van afstand foto’s maken via de telescoop. Ik meende aan de rechter poot een gele vlag en een rode ring te zien en aan de rechter poot een groene, gele en een metalen ring.

Meer lezen klik dan op onderstaande link

Foto en tekst: Dirk-Jan Saaltink