Glyfosaat krijgt heel wat tegenwerking (hoera!)

Beste natuurliefhebber,

Dit is het jaar waarin de toekomst van het omstreden bestrijdingsmiddel glyfosaat wordt bepaald. Momenteel vindt op Europees niveau het beoordelingsproces van glyfosaat plaats: zal de Europese Unie glyfosaat in de toekomst eindelijk gaan verbannen? In de tweede helft van 2022 kunnen we het oordeel verwachten. Dat wil zeggen dat er nu nog tijd is om alles op alles te zetten:  Nederland, zeg NEE tegen glyfosaat! In ons land is er gelukkig al heel wat in beweging.

Niet alleen foodwatch roept op tot een verbod op glyfosaat. Steeds meer partijen roepen op tot voorzorg. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit onkruidbestrijdingsmiddel kanker, Alzheimer en Parkinson veroorzaakt bij mensen die ermee werken.

Voor verdere informatie zie: https://nieuwsbrief.foodwatch.nl/

Tekst: Foodwatch Nederland