Basiscursus flora 2022 van Floron

Wil je wilde planten in Nederland bij naam kennen en leren determineren? Dan ben je bij FLORON aan het juiste adres. Floron organiseert dit jaar opnieuw een online Basiscursus flora.

Inhoud
14 digitale lessen en huiswerkopdrachten.

Lesdagen
Wekelijks op woensdagen van 23 maart a.s. tot en met 6 juli a.s. ontvang je nieuwe lesvideo’s en een huiswerkopdracht of quiz in jouw digitale leeromgeving. Je kunt de les in je eigen tempo volgen. Op 30 maart a.s. en 6 april a.s is er geen les, maar kun je van 15:00-16:00 uur live vragen stellen aan de docent. Zo’n sessie is er ook op 1 juni a.s . Foto’s van jouw huiswerk lever je in via de digitale leeromgeving. Floron-docenten beoordelen het huiswerk.

De cursus is een praktische cursus voor iedereen die wilde planten wil leren herkennen. Voorkennis is niet noodzakelijk. Tijdens de cursus leer je verrassend snel wilde bloemen en veel voorkomende bomen, struiken en grassen op naam te brengen. Je verrijkt je botanische woordenschat met termen als “steunblad” en “stroschub”. De lessen volg je vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven. Na 14 lessen ben je helemaal thuis in het determineren en heeft jouw soortenkennis een hoger niveau. Zo leer je op een leuke manier wilde planten herkennen en determineren. Docent van de Basiscursus Flora is botanicus Stef van Walsum van FLORON. Tijdens drie vragensessies kun je hem live ontmoeten en vragen stellen via ‘Zoom’. 

Meer informatie en aanmelden via onderstaande link;

https://www.floron.nl/Actueel/Cursussen/Basiscursus-flora

Tekst; Floron