Wie wil helpen om contacten te leggen met jeugd op lagere scholen voor deelname aan natuuractiviteiten NVWK?

De uitgestelde nieuwjaarsexcursie van zaterdag 8 maart 2022 was een groot succes. Alles zat mee: het weer, de vogels; en de groep deelnemers. Daaronder waren circa 20 kinderen. Dat was mogelijk omdat de NVWK deze excursie feitelijk samen organiseerde met de Jeugdnatuurwacht in Krimpen ad IJssel. De NVWK zorgde voor het initiatief, de leiding en de kennis; de Jeugdnatuurwacht voor de kinderen en begeleiders. Door samenwerking is er veel mogelijk.

Maar in de gemeente Krimpenerwaard is er geen organisatie, die net als in Krimpen a/d IJssel, de scholen benadert en kinderen vraagt of ze mee willen doen aan natuuractiviteiten. Het zou heel fijn zijn als een groepje ouders dat op zich wil nemen. De NVWK en de Jeugdnatuurwacht in Krimpen a/d IJssel kunnen hierin adviseren en informatie geven over natuur, planten en dieren in de Krimpenerwaard. Wie hier belangstelling voor heeft, of meer informatie wil hebben, kan een mailtje sturen naar jeugd@nvwk.nl.