Wie wil met Ravon zegenvissen en slootjesvissen organiseren?

Ravon is de landelijke organisatie die met betaalde krachten en veel vrijwilliger reptielen, amfibieën en vissen inventariseert en beschermt (www.ravon.nl). De afgelopen jaren heeft Ravon met de NVWK een paar keer ‘slootjesvissen’ en zegenvissen georganiseerd. Het slootjesvissen gebeurt met grote schepnetten in, je raadt het al, sloten in de Krimpenerwaard. Het zegenvissen vindt plaats in de nevengeul in De Zaag. Een zegen is een groot net dat over een breedte van ca 20 m door een geul wordt getrokken, waarbij de meeste aanwezige vissen worden gevangen.

De vissen en andere gevangen dieren worden na de vangst in glazen cuvetten gestopt, waarin we ze goed kunnen bekijken en op naam kunnen brengen. Bij beide activiteiten gaat er letterlijk een wereld voor je open, de onderwaterwereld. De activiteiten zijn ook heel erg leuk voor kinderen.

Ravon heeft aangeboden dit jaar opnieuw deze twee activiteiten te organiseren voor de NVWK. We  hebben iemand nodig die een paar dingen aan de kant van de NVWK organiseert: 1) Je bent contactpersoon naar Ravon, 2) Je maakt een oproep voor deelname, die we dan in de Waardvogel, de Nieuwsbrief opnemen en op de site zetten. 3) Je informeert de deelnemers over de locatie, datum en tijd. Meer is eigenlijk niet nodig. Behalve meedoen natuurlijk! Het kost je een uur paar uur voorbereiding, verdeeld over een aantal dagen.

Heb je vragen, of wil je dit organiseren, neem dan even contact met me op. Jaap Graveland: jaap.graveland@nvwk.nl.

Foto header: archief NVWK