Mooie vogelexcursie in polder De Nesse

Het was zaterdag 11 maart windstil weer en de warmte van de zon was al een beetje te voelen. Een prachtige ochtend voor een vogelexcursie. Twintig deelnemers waren er: NVWK-leden, andere bewoners van de Krimpenerwaard én een paar deelnemers aan de online vogelcursus van Sovon. Zo helpen we elkaar: Sovon het online deel, wij het buitendeel.

We zagen, uiteraard, heel veel smienten. Verder spotten we o.a. wintertalingen, krakeenden, een jagende bruine kiekendief, de eerste roepende grutto’s en kieviten, een eerste lepelaar, staartmezen, enz. We dachten een rode wouw te zien, maar volgens de moderator van krimpen.waarneming.nl, Coen van Nieuwamerongen, was het toch een bruine kiekendief.

Niet vergeten: als je aan de volgende excursies wilt deelnemen, stuur dan een mail naar info@nvwk.nl. Over twee weken is de volgende excursie alweer, in het Loetbos.

Foto header door Jaap Graveland