7 mythes over de Europese natuurherstelwet ontkracht

Deze maand wordt in Brussel gestemd over het voorstel voor een Europese Natuurherstelwet. Die is bedoeld om na decennia van biodiversiteitsverlies het tij te keren. De wet is van cruciaal belang voor onze natuur en bovendien nodig om toekomstige uitdagingen op het gebied van klimaat, voedselzekerheid en gezondheid aan te kunnen. Desondanks ligt het voorstel van de Europese Commissie zwaar onder vuur. Niet alleen in het Europees Parlement, maar ook in de Tweede Kamer. Vogelbescherming en twaalf andere natuur- en milieuorganisaties maken zich daar zorgen over, en hebben de politiek een brief gestuurd waarin 7 mythes over de Europese Natuurherstelwet worden ontkracht. Die Natuurherstelwet moet er juist wél komen. Help ook mee en teken de petitie.

Lees hier verder.

foto: Arie van de Graaf