NVWK nieuwsbrief – oktober 2023

Zullen we eerst even terugkijken op een paar berichten uit de nieuwsbrief van vorige maand?

We riepen je op om bij de Rabo ClubSupport actie te stemmen op de NVWK. Vijftig leden hebben op ons gestemd en ervoor gezorgd dat we € 564,68 ontvangen uit de actie, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Dank aan allen die op ons hebben gestemd.

Van de wintervogeltelling in het weekend van 16 september is al een mooi stukje tekst verschenen. Ook als je (nog) niet meedoet aan die tellingen leuk om er kennis van te nemen. Je leest hoe laagdrempelig dat tellen gaat en hoe je voor de aardigheid gewoon eens kunt meegaan.

En herinner je je nog de aankondiging voor de excursie naar de Driemanspolder? Ze gingen niet, hoewel… zeven gelukkigen waren er wel en keerden opgetogen weer terug. Op 24 oktober is hier een verslag van op de site gezet.

Tot slot van de terugblik nog even aandacht voor de Open dag in polder Den Hoek. De belangstelling was zó groot dat wij er op 30 november een vervolg aan geven. Zie de agenda.

Vacatures

Alom hoor je over personeelsgebrek, daarvan hebben we bij de NVWK gelukkig geen gebrek, maar een paar vrijwilligers erbij? Graag!
Voor Prachtlint worden twee vrijwilligers gezocht, één voor aanjaag- en netwerkactiviteiten en één voor het contentbeheer van de nieuwe website van Prachtlint Krimpenerwaard.

Voor de vogelwerkgroepen zijn we nog op zoek naar een co-coördinator. We zoeken iemand die vogelkennis heeft en samen met de andere co-coördinator met de vogelwerkgroepen aan de slag wil.
We hebben ook nog een mooie vacature voor iemand, die aan de slag wil met public relations en communicatie over de NVWK. 
Voor beide posities kun je contact opnemen met Jaap Graveland en/of Frans van der Storm.