Tuininrichting voor biodiversiteit – met Prachtlint

De NVWK is een erg actieve partner in het samenwerkingsverband Prachtlint en werkt zo aan versterking van de biodiversiteit in ons leefgebied. Onze tuinen vormen een belangrijke schakel in het lint. 
Wil jij leren hoe je jouw tuin kunt veranderen in een levendig en kleurrijk paradijs voor insecten, vogels en andere dieren? Wil je weten hoe je dit kunt onderhouden? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze cursus “TUININRICHTING VOOR BIODIVERSITEIT”. Hierin ontdek je welke bomen, struiken en kruidachtige planten geschikt zijn en hoe je die combineert tot een natuurrijke tuin die er ook nog eens mooi uitziet. We vertellen verder hoe je dit zo efficiënt mogelijk kunt onderhouden. Ook het maken van nest- en schuilgelegenheid voor bijvoorbeeld wilde bijen en vogels komt aan bod. 
Gerbe van Dam (gemeente Krimpenerwaard) en Jaap Graveland (NVWK) geven de cursus. De eerstkomende editie van 8 november is met 48 deelnemers al vol. We maken een lijst van geïnteresseerden voor een volgende editie, verzeker je van een plek en mail naar kw@prachtlint.nl o.v.v. aanmelding Cursus tuininrichting. 
De cursusavond duurt twee uur, vindt plaats in Lekkerkerk en kost € 10,- p.p.

Foto: Maria Kuijf