Avaaz; Stop de illegale dierenhandel op Facebook

Avaaz Burgerpetities is een online platform dat mensen over de hele wereld in staat stelt om lokale, nationale en wereldwijde campagnes te lanceren en te winnen! Avaaz roept op om de illegale handel van wilde dieren, die op facebook plaats vindt, te stoppen:

“Er leven amper nog 7.000 jachtluipaarden in het wild — en toch zijn er de afgelopen tien jaar meer dan 4.000 verkocht op Facebook! En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Mishandelde en doodsbange tijgerwelpjes, apen, beren en met uitsterven bedreigde vogels zijn allemaal te koop op Facebook. Om nog maar te zwijgen van de massa illegaal ivoor, schubdierschubben en aan stukken gehakte dieren. Een nieuw soort eBay voor bedreigde exotische dieren — en de smokkelaars boeken woekerwinsten ten koste van onschuldige dieren!

Dit moet stoppen.

Facebook ligt al onder een vergrootglas en staat onder enorme druk, maar tot nu toe is het uitroeien van dierensmokkel geen prioriteit voor de top van het bedrijf. Met een enorme wereldwijde oproep en keiharde onthullingen in de media kunnen we dat veranderen. Door jarenlang campagne te voeren weten we dat Facebook pas in actie komt wanneer hun geheimen worden onthuld in de media — en samen kunnen we dat in een mum van tijd regelen! Sluit je aan en deel dit met iedereen die je kent — teken nu!